Chicken Korma

Nu så! Efter lite justering så blev det riktigt bra. Härligt med en massa olika kryddor, och med en timmes koktid blir kycklingen riktigt mör och fin!

1 kg kycklingfiléer
1 dl matolja
1 tsk kanel
2 msk koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2 tsk kardemumma
0,5 tsk cayennepeppar
2 gula lökar
6 klyftor vitlök
2 dl mald mandel
1 dl riven färsk ingefära
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk
1 tärning kycklingbuljong
3 msk citronsaft
3 msk socker

Bryn kycklingen i en stekpanna. Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Lägg i finhackad lök, pressad vitlök och riven ingefära och fräs ytterligare en stund. Tillsätt sedan yoghurt, kokosmjölk och grädde. Lägg i buljongtärning, citronsaft och socker. När såsen blandat sig väl läggs kycklingen i, och sen får grytan småputtra ca 1 timme. Var noga med att värmen inte är för hög, både mandel/lök och kyckling fastnar gärna på botten då.
Servera med ris, raita och hemgjorda naan (recept finns här på bloggen).

Svårt att fotografera en gryta med ris utan dagsljus på ett smakfullt sätt.. Nåja. Såhär ser den ut iallafall!

dsc_1594

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.