Underbart recept på falafel med sötpotatis i från Ica!
2 sötpotatisar
1 rödlök
380g kikärtor
0,5 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 ägg
Riv sötpotatisen grovt, skär löken i stora bitar, skölj av kikärtorna. Mixa allt och blanda i ströbröd, kryddor och ägg. Originalreceptet sa även 2 msk vatten men smeten blev rätt lös så det kan nog skippas… Forma till bollar och rulla dem i sesamfrön. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
God limekräm att ha till, blanda ihop följande:
2,5 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal från 1 lime
1 tsk honung
Enligt receptet skulle detta serveras med ris, men jag tyckte det lät lite torrt, så istället gjorde vi ”taco-version” av det med libabröd. Stekte ihop vitkål och purjolök med liiiite sesamolja och soja, och hade även isbergssallad i limesaft, gurka och tomat i småbitar. God lätt lunch som uppskattades av både stora och små! Rätt stor sats dock, vi har härligt nog rester till morgondagens lunch också 🙂