Kräm blev det dock inte igår, men idag har resterna en jättefin krämig konsistens. Note to self – gör krämen dagen innan nästa gång! Ett halvt dygn räcker fint, i ärlighetens namn upptäckte jag krämens nya fina konsistens redan före frukost…
1 liter jordgubbar
skal och saft från en lime
lite råsocker
0,75 dl grädde
50 gram hackad vit choklad
100 gram mascarpone
Skiva jordgubbarna och blanda med limesaft, limeskal och råsocker. Låt dem gärna stå så ett tag och gotta ihop sig ordentligt.
Koka upp grädden, lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa upp mascarponen och blanda med chokladgrädden. ”Låt stå kallt minst 1 timme” läste jag i receptet, men då blev det sås – en god sås förvisso, men vill man ha kräm så ska den nog stå bra mycket längre än så.
Här med lite citronmeliss och gurkört från trädgården som pynt: