Vilken lyx det är att kunna gå ut i trädgården och plocka tomater, zucchini och basilika till maten! Och vilken lycka att ha en fin make och väninna att dela måltiden med! Mycket fin kväll med besök av Elin – självklart står det då pasta på menyn, gärna med ost i…
olivolja
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 röd chili
7-8 mindre tomater (ca 3 cm i diameter, så varken ”vanliga” eller cocktail)
en näve färsk basilika
en stor skvätt grädde (ca 1-1,5 dl?)
en mindre skvätt kycklingfond (ca 1 msk?)
100 gram mascarpone
ca 1 dl finriven parmesan
1 vitlöksklyfta
smör
1 zucchini
ca 400 gram champinjoner
pappardelle
parmesan
Finhacka lök och chili, låt det hettas upp i olivoljan utan att ta färg. Lägg i tomat och basilika och låt det puttra en god stund på låg värme. (Bevisat lyckat koncept: stäng av plattan och låta det puttra på lite eftervärme under ca 25-30 minuter medan du nattar barn…). Skär zucchini och champinjoner, stek i mycket smör och en pressad vitlöksklyfta. Koka pastan. Rör i grädde och fond i tomatsåsen och låt det puttra ihop en stund. När svamp/zucchini och pasta börjar bli klart så rör i mascarpone och parmesan i tomatsåsen. När det blandat sig fint så vänd ner champinjoner och zucchini. Servera såsen med pappardellen och finriven parmesan.
Är det någon som kan laga de bästa pastarätterna, så är det du! Denna rätt blev en favorit!
Och är det någon som är rolig att laga dem till så är det du! 🙂