#187-188 Retro klänning och pannband

En gammal klasskompis från Musikhögskolan hade fallit för min Aino och beställde sin 4e klänning med en önskan om en ”Aino-lik” klänning då Aino inte får sys på beställning.

Det blev en Sunday morning dress som jag gjorde mer rak och A-linjeformad än det mer figurformade originalet. Jag gjorde en båtringning men som rundades i kanterna, tog helt fram- och bakstycke och gjorde en 3/4-ärm.

Mycket nöjd med resultatet! Får nog göra något liknande till mig själv.. men mönsterpassningen är jag inte alls nöjd med. Mönstret måste ha dragit sig i tvätten? Var supernoga när jag vek tyget att blommades var rak, ändå hamnade mönstret lite på sned? Why?!

Det blev lite tyg över, så det blev ett pannband till hösten med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.