#279 Julsunday till kollega

En kollega önskade en julklänning och ville ha en röd (tyg från Tygexperten) Sunday morning (Sewingheart Design) men ville flytta avskärningen ner till midjan snarare än under bysten. Vi tog mått, men när jag rådfrågade i Sweingheartsdesigns facebookgrupp så fick jag rådet att inte förlänga så pass mycket som hon önskade (ca 10cm) utan bara satsa på ca 7cm eftersom kjolen är tung och ”drar ner” skärningen ytterligare ändå..

Så, för min egen kom-ihåg: Förlängningen av överdelen gjorde jag rak, alltså ingen utsvängning alls. Kjoldelen flyttades helt enkelt bara ner. Jag gjorde ficköppningen något kortare så att det inte skulle kännas som om fickorna var öppna längre ner än handen räcker.

Resultatet blev bra! Kollegan nöjd, och när hon provade den på jobbet och gick i korridoren bort till en spegel fick hon kommentaren, ”åh, tomtemor!” – mission accomplished vad gäller önskemålet om julklänning!

Fortfarande svårt att fota i bra ljus, och denna ville jag leverera innan helgen så det fick bli halvbra foton med lamporna tända.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.