#77 Ella dress

Årets syprojekt nr 77 blev en Ella Dress från Jenny Hellströms ”Sy! Urban collection”. Och det blev en milstolpe – första projektet med dragkedja! Det gick vägen, en härligt sval klänning som dock krävde en del justering och sprättande. Livet var för långt så jag fick sprätta upp kjoldelen igen (varför sydde jag ihop liv+kjol på både yttertyg och foder INNAN jag provade?), korta 5 cm och sen sy på det igen. Mycket nöjd med dragkedjan tills jag vid första användningen märkte att den drog ner sig själv lite då och då… Problemet åtgärdades med en liten hake överst vid öppningen. Tyget är en stuvbit från Tyglagret i Kållered.

Njöt lite extra av att märka att jag mognat i mina syprojekt: jag både strök, tråcklade, justerade sådant som inte kändes helt bra även om det tog mycket tid och provade om och om igen.

IMG_0908

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.