Mjuka frallor

Så gott med hembakt, nybakt!

25 gram jäst, 2.5dl vatten och 5dl vetemjöl special fick stå och gotta ihop sig en halvtimme under plastfolie. Sen hällde jag i 2.5dl mjölk och ytterligare 5dl vetemjöl special, och sen ca 25 gram smör, 1 msk honung och 1 tsk salt och jäste ytterligare 30-40min. Bakade ut till bullar, 16 st på en plåt blev väldigt tajt, alla växte ihop men det är ju lite fint det med ibland? När de jäst ett tag till skårade jag dem och bakade dem i 250 grader i ca 10 min. Jag sprutade in lite vatten med blomsprutan två ggr under gräddningen så skorpan skulle bli knaprig. När jag tog ut dem kom jag dock på att det är bra med mjuk skorpa till Mi, så de fick svalna under duk istället.

Gott blev det, och klart godkända av Mi!

DSC_1521

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.