Letade efter äppelrecept då trädet här hemma verkar klart för skörd. Trillade över ett brödrecept som såg gott ut så jag gav det ett försök. Väldigt sött och gott, vet knappt om det kvalar som bröd, hela köket luktar äppelkaka… 😛
Blanda alla torra ingredienser:
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl russin/hackade katrinplommon/linfrön/solrösfrön/pumpakärnor
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
Blanda sen noga med:
8 dl filmjölk
0,5 dl olja
2 dl mörk sirap eller brödsirap
Dela 2 stora äpplen i små bitar, blanda med 1 tsk kanel, 1 tsk ingefära och 1 tsk kardemumma. Blanda ner i smeten.
Häll smeten i två formar med bakplåtspapper, grädda ca 1 timme.
Gjorde rätt små äppelbitar, men ska göra ännu mindre nästa gång. Nöjer nog mig dessutom med ett äpple då.