Gjorde en Chicken Korma idag, från grunden med en himla massa kryddor i, som fick puttra länge på spisen. Ska dock justera receptet lite mer innan jag lägger upp det här, det blev lite väl kryddigt idag.
Men till grytan gjorde jag egna naanbröd, sååå gott! Det blir en hel del grejande i köket med både gryta och naan, så jag slog till på en dubbel sats bröd, så kan vi ha i frysen till nästa indiska måltid.
till 16 bröd:
50 gram jäst
3 dl vatten
2,5dl yoghurt, 10% fett
1 tsk salt
1 ägg
1 msk socker
ca 12 dl vetemjöl special
Allt blandas ihop och jäses till dubbel storlek – jag lät den stå 1h 20min.
Under tiden blandade jag ihop ca 30 gram smör och en liten pressad vitlöksklyfta, och hackade lite färsk mynta från altanen. Sen delade jag degen i 16 delar och kavlade dem platta. En fördel med att göra dem avlånga istället för runda är att de lättare får plats två bredvid varandra i stekpannan. När de kavlats ut stekte jag 8 i het gjutjärnspanna i ett par minuter på varje sida till kvällens middag, övriga 8 stekte jag i ugnen i 250 grader 6-7 minuter. De fick vila en stund under bakduk tills maten var helt klar, och då bredde jag på lite vitlökssmör på varje bit och strödde över mynta. Supergott blev det!