#103-107 Glad beställning med mamma-dotter-matchning

Så glada tyger! Jag hade aldrig valt dem till mig själv, den gul/gröna skalan passar inte min hudton så bra, men så underbara färger! Det är så kul när kunder önskar tyger som är nya för mig på det sättet!

Everyday dress till mamman. Den gula med rundad hals och spets vid fickkanterna. Den gröna blev däremot v-ringad både fram och bak, och då höll jag den neutral i övrigt genom att kanta hans och fickor i samma tyg som resten av klänningen.
Gjorde en barnmatchning i stl 62. Klänningsmönstret i HSOJ går bara ner till 74, men tröjmönstret går ju ner till 56, så jag korsade de två. Tänkte dock lite fel, så först blev den bara 30cm lång vilket såg väldigt kort ut. Kunden mätte på en klänning hon hade hemma i 62, och jodå, den var 40.. Såå, då blev det en volangkant! Vilken tur att den blev för kort först – den blev ju jättegullig med volangen!

Gjorde ett matchande hårband i gult, och sen precis före jag skickade iväg dem gjorde jag ett grönt med – den självkritiska sömmerskan vet ju att där är någon liten skönhetsmiss på något ställe… Det är där ju på köpta plagg med (som man får upp ögonen för på ett helt annat sätt när man börjat sy själv!), men det kändes ändå lite bättre när jag fick kompensera lite på det sättet! Två hårband på köpet. Som en väninna sa, ”så om man får något extra när man beställer så är där troligen någon liten miss nånstans?” – japp, haha!

Men så cool känsla att packa ihop en sånhär beställning! Så roligt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.