Trädgårdspyssel

Körde till Plantagen för att köpa fröer, odlingslådan där vi hade potatis står tom och jorden är så fin, så efter tips från vänner på Facebook var planen att köra frö till två olika sorters sallad och rädisor. Fröerna glömde kassörskan slå in, de hamnade alltså inte bland de andra sakerna jag köpte, och kom således inte med mig hem… Men några andra fina inköp blev det, får ta fröerna en annan dag!

En stor Mårbacka, fin investering till altanen några år framöver tänker jag! Köpte en kruka till den också, på rea. Timjan, citrontimjan (läste tips om citrontimjanpesto?) och mynta till en hög kruka på altanen, och en mer tålig flerårig mynta till trädgårdslandet. Kanske kan den få oreganon att bromsa sig lite? Citronmelissen står ju emot fint så oreganon inte sprider ut sig så mycket just där, så jag hoppas på samma effekt från myntan. Den ser dock inte mycket ut för världen just nu…
Det hade gått fullständigt överstyr med ogräs i den rutan i landet, så jag tog ett ryck där i förmiddags när Mi sov. Det blev inte så mycket kvar! Lät den självsådda gurkmejan stå kvar för den är rolig att pynta maten med, och den stackars flyttade gräslöken ser nu ännu mer gles och tanig ut när den inte får sällskap av diverse ogräs runt om… Nåja. Tycker det är fint ändå, trots allt.

DSC_1472

DSC_1473

DSC_1474

DSC_1478

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.