(Jante-fri) superlyckad pastaimprovisation

Vilken lyx det är att kunna gå ut i trädgården och plocka tomater, zucchini och basilika till maten! Och vilken lycka att ha en fin make och väninna att dela måltiden med! Mycket fin kväll med besök av Elin – självklart står det då pasta på menyn, gärna med ost i…

olivolja
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 röd chili
7-8 mindre tomater (ca 3 cm i diameter, så varken ”vanliga” eller cocktail)
en näve färsk basilika
en stor skvätt grädde (ca 1-1,5 dl?)
en mindre skvätt kycklingfond (ca 1 msk?)
100 gram mascarpone
ca 1 dl finriven parmesan
1 vitlöksklyfta
smör
1 zucchini
ca 400 gram champinjoner
pappardelle
parmesan

Finhacka lök och chili, låt det hettas upp i olivoljan utan att ta färg. Lägg i tomat och basilika och låt det puttra en god stund på låg värme. (Bevisat lyckat koncept: stäng av plattan och låta det puttra på lite eftervärme under ca 25-30 minuter medan du nattar barn…). Skär zucchini och champinjoner, stek i mycket smör och en pressad vitlöksklyfta. Koka pastan. Rör i grädde och fond i tomatsåsen och låt det puttra ihop en stund. När svamp/zucchini och pasta börjar bli klart så rör i mascarpone och parmesan i tomatsåsen. När det blandat sig fint så vänd ner champinjoner och zucchini. Servera såsen med pappardellen och finriven parmesan.

2 reaktioner till “(Jante-fri) superlyckad pastaimprovisation”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.