Zucchinichips som förrätt

Middagen då bloggen kom till! Idén satte sig först till efterrätten så förrätten fångades aldrig på bild, men gott blev det! Fick idén från en sån där video på Facebook som supersnabbt visar en massa olika ingredienser. Gjorde så som videon beskrev för ett tag sen, men det smakade bara chiliflakes och gjorde varken parmesanen eller basilikan rättvisa. Så nu reviderade jag receptet rejält, och resultatet blev lyckat!

En halv stor zucchini, skuren i tunna skivor
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesan
1/2 dl hackad basilika
lite vitlökspulver och lite salt

Blanda alla torra ingredienser. Doppa zucchiniskivorna i ägget och sen i ströbrödsblandningen. Lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Om de inte hunnit bli knapriga så stäng av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.